Zakelijk bloggen is ontzettend interessant voor bedrijven, mits je blog ook bezoekers trekt. Die bezoekers komen ‘vanzelf’ wanneer je relevante, goede content deelt. Maar natuurlijk wil je snel (en) veel bezoekers naar je website krijgen. Heb je daarvoor al eens aan linkbuilding gedacht?

Waarom zakelijk bloggen

Blog je al, dan weet je wat dat voor je website kan betekenen. Voor wie nog een zakelijk blog overweegt, sommen we de voordelen van zakelijk bloggen graag nog even op.

  • Verse content is goed voor je website, het houdt deze relevant.
  • Terugkerende bezoekers zullen het waarderen als er regelmatig iets nieuws op je website staat, dus waardeert Google dit ook.
  • Nieuwe blogposts zijn ideale content om te delen op social media kanalen.
  • Bloggen maakt je contentplanning dus makkelijker.
  • Door het schrijven van artikelen over jouw dienst of product kun je je professionaliteit laten blijken, advies geven en in contact komen met je doelgroep en (potentiële) klanten.

Het met regelmaat publiceren van nieuwe content is dus een win-win-win-win-win situatie.

Je positie in Google

Waarom is een hoge positie in Google nu zo belangrijk voor je zakelijke blog? Eigenlijk is dit heel simpel. Staat jouw website hoog in de zoekresultaten (op de eerste pagina is een must, een top drie positie nog beter) dan levert dat traffic op. Meer bezoekers betekent dat er ook meer relevante bezoekers en dus meer potentiële klanten tussen zitten. En dat is uiteindelijk het doel en de doelgroep die je wilt bereiken.

Meer bezoekers voor je zakelijke blog

Goed, je snapt dat je bezoekers nodig hebt voor een succesvol zakelijk blog. Hoe krijg je die nu? Een van de belangrijkste factoren voor Google om de relevantie van jouw website te bepalen en je wel of niet hoog in de resultaten te laten zien, is de hoeveelheid backlinks naar je site.

Die verwijzingen heeft Google namelijk nodig om jouw content op waarde te schatten. Backlinks ontstaan op een natuurlijke manier, maar dit duurt vaak lang. Je kunt ook linkbuilden (uitbesteden).

Linkbuilden voor zakelijke bloggers

Linkbuilden houdt in dat je backlinks koopt of ruilt. Deze worden geplaatst op andere websites dan die van jezelf en kunnen losse links zijn of in-content links. Bij linkbuilding is het belangrijk dat je voor kwalitatieve backlinks zorgt. Een link van een domein met een hoge autoriteit is waardevoller dan een aantal verwijzingen van urls met een lage autoriteit.

Waarom Reachum linkbuilding voor zakelijk bloggen?

  • Makkelijk en veilig linkbuilden
  • Advies van SEO specialisten
  • Bespaar tijd, krijg kwaliteit
  • Waardevolle backlinks
  • Meer bezoekers via Google

Wil je als zakelijk blogger met linkbuilding aan de slag, laat je dan goed informeren. Linkbuilding uitbesteden aan een bureau? Neem contact op!