Wel of niet backlinks kopen

Rondom backlinks kopen hangt nogal een duistere sfeer. Nergens voor nodig! Er bestaat een levendige handel in backlinks en dat is niet voor niks. In dit artikel gaan we in op backlinks kopen voor website eigenaren. We hemelen ook de onduidelijkheden voor bloggers op.

Backlinks kopen voor website eigenaren

Heb je een website en wil je beter gevonden worden in Google? Dan zul je met zoekmachine-optimalisatie aan de slag moeten. Een van de belangrijkste onderdelen van SEO is linkbuilding. Oftewel, je gaat ervoor zorgen dat er links naar jouw website komen.

Dit is belangrijk omdat Google links nodig heeft om het web te crawlen. Via verwijzende links komen de Google bots op jouw website terecht. En hoe meer links er naar je website verwijzen, hoe beter Google snapt dat er relevante content op staat die mensen waarderen. Het gevolg is dat je website beter zal gaan scoren in de zoekresultaten.

Backlinks kunnen op een organische manier ontstaan. Bijvoorbeeld omdat je geweldige content gepubliceerd hebt en iemand anders daarnaar verwijst. Denk aan een heerlijk recept of een ‘how to’ artikel waar iemand enthousiast over is.

Het duurt alleen ontzettend lang voor zulke links ontstaan. En vaak zijn het er ook niet voldoende om echt iets bij te dragen aan je SEO. Dan kun je backlinks kopen. Als je dat doet via een linkbuilding bureau, weet je zeker dat je veilige links koopt, die ook echt bijdragen aan de prestaties van jouw website.

Het plaatsen van backlinks als blogger

Bloggers en publishers worden regelmatig – en ook door ons – gevraagd links te plaatsen in (bestaande) artikelen. Google heeft ooit gedreigd met een penalty als er betaald wordt voor het plaatsen van links. In de voorwaarden van Google staat dat ze vriendelijk verzoeken vooral alleen onbetaalde links te plaatsen. Betalen voor een link via Ads is echter geen probleem ;).

Wij bouwen al jaren links en kunnen je vertellen dat er geen sprake is van een penalty. Google heeft links hard nodig om het web te kunnen crawlen. Twijfel je nog, dan kun je afvragen hoe ze in vredesnaam zouden kunnen onderscheiden of er betaald is voor een backlink.

Wil je met linkbuilding aan de slag? 

Je kan natuurlijk ook een domein kopen met al een bestaand linkprofiel.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *