Influencer marketing is steeds populairder aan het worden in Nederland. Meer en meer bedrijven zien in wat influencers voor ze kunnen betekenen. Uiteindelijk geloven mensen vaker mensen dan bedrijven. Een invloedrijk persoon die voor je spreekt, is dus ontzettend waardevol. Ook vanuit oogpunt van SEO. Heb je wel eens gedacht aan influencer marketing voor linkbuilding?

SEO met influencer marketing

Een van de belangrijkste punten om te ranken in Google, is het aantal backlinks naar je website. Wil je serieus met SEO aan de slag, dan is linkbuilding onmisbaar. Google heeft deze verwijzingen namelijk nodig om jouw content op waarde te schatten: hoe meer links naar jouw website, hoe duidelijker het voor Google wordt dat je iets interessants te vertellen hebt en hoe hoger je zult verschijnen in de zoekresultaten.

Die backlinks krijg je niet zomaar. Publiceer je met regelmaat goede content, dan zullen backlinks op een natuurlijke manier ontstaan. Wil je dit proces versnellen of meer links bouwen, dan kun je gebruik maken van de diensten van een linkbuilding bureau. ReachUm is gespecialiseerd in linkbuilding en werkt samen met publishers en bloggers om links naar je website te creëren.

Meer weten over influencer marketing voor SEO? Neem contact op.

Linkbuilding door een influencer

Influencer marketing via ReachUm heeft als doel het verkrijgen van backlinks om zo je positie in Google te verbeteren of te versterken. We kijken daarom vooral naar de waarde van het domein van de blogger of publisher. Een domein met een hoge domein autoriteit realiseert een sterkere backlink dan een website met mindere domein metrics. De invloed van een influencer is voor de meeste van onze klanten van ondergeschikt belang.

Hogere posities in Google

Wil je influencer marketing inzetten voor SEO, dan starten wij met een nulmeting. We bekijken altijd wat de prestatie van je website is, we doen een backlinkcheck en een zoekwoordanalyse. Zo weten we zeker dat we de juiste backlinks voor je gaan verzamelen. Dat doen we op zo’n manier, dat er een sterk en natuurlijk backlinkprofiel ontstaat. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker hoog in Google komt en er meer relevante bezoekers op je website komen.

Ook meer links of exposure nodig? Neem contact op!